V. A ketté szakadt társaság

Az aktív directorok nagy része belépett a Destructive Influence [DICE], Tholarim által vezetett BOB-os cégébe, ahol gondtalan pénzkereset, folyamatos programok és egy tréfás társaság fogadta őket – imádták a ‘HUNWING’-et. Míg a hátrahagyott HUN és egyéb IMK-ba hívott cégek összefogva megalapították a Wings of Turul [WOT] céget és az utolsókig védték az állomást, mire a támadók felajánlották nekik, hogy ideiglenesen kéket kaphatnak amíg kipakolnak – csak ők kaptak ilyen ajánlatot.

A történet ott kezdett vicces irányba fordulni, amikor a WOT a BoB szomszédságában élő, akkor igaz még “nem bántjuk egymást” alapon kék, ASCN-be csatlakozott és Paragon Soulba költözött, ami később, az ASCN vs BOB harcban a frontvonal lett.

Balazs Simon inaktív lett, a karakterét eladta Repivnek, de a DICE-os társasághoz csatlakozott még Patikus miután elrendezte a HUN assetseit, majd Beast hun és Pajzi is jött.

Az összecsapás
Cyvok (ASCN CEO) beleült az EVE Online első titánjába. Ez nagyon nem tetszett Mollénak (Shrike – BOB Isten), mert így Ő csak a második lehetett. Megkezdődött a harci készültség BOB-nál ASCN ellen amit egy kis Paragon Soul beli roamingolgatással kezdtek “a srácok”. Néhány killmail (mint pl a 3 ceptor vs beltező carrier) után ASCN ellen-inváziót indított és betört TPAR-G (Period Basis) rendszerbe – persze menet közben elbukták a staging posukat meg a cyno láncukat, de pár nap próbálkozás után sikerült nekik kirakni egy POS-t és BOB-ra gyakorolni a többszázas létszámfölényük.

Ekkora számoknál a létszám még nem számított annyira, ezt még elbírta a szerver és a BOB taktikai és skillpontbeli fölénye érvényesült. Vissza verték ASCN-t és “elindult a bandwagon” Delvből, Querious, Stainen és Esoterián át Paragon Soulba ahol megkezdődött a hosszú-hosszú ostrom.

Végre megmérkőzhettek egymással a fórumlovagok, de a DICE HUNWING és a WOT tagjai közt, néhány kivételt leszámítva jó volt a viszony.
“Egyszer elmentünk roamingolni, fogtunk egy macharielt egy beltben, de Hentert kilőtte. Mivel ceptorokkal voltunk, nem igazán voltak nálunk insták, úgyhogy egyikünk mindig bement a kapu mögé, Henter meg ráwarpolt, hogy a kapura 0km-re érkezzen, – mert még nem volt a játékban 0km warp. Ez ment egészen addig, amíg nem találkoztunk pár WOTossal és kapott tőlük egy fregattot a további útra.”

Széthullott a rózsaszín felhő
ASCN, elődjéhez, a Xetichez méltóan összeroskadt az első negatív hatás, GQ2S-8 elbukása után, legalábbis BoB szemszögéből nézve nem lehetett már nagyobb ASCN flottákat látni és Paragon Soul, majd egy kis AZN-es (ASCN központi rendszer) ellenállással, de Feythabolis is elesett. (“És én lemaradtam a Cyvok Titánkilljéről :()

A WOT a szomszédos Curse Alliance-ba csatlakozott folytatni a BoB ellen a harcot.
Mellettük élt a Red Alliance akik befogadták területükre a Syndicate-ből a Goonswarm-t (RAGOON) és az események elkezdtek gyűrűződni. Ők és a Tau Ceti Fedration a következő hónapokban a szerver tűrőképességének határát kihasználva többezres méretű flottákkal indítottak inváziót BoB frissen szerzett és a Lotka Volterra -nak átadott területe ellen.

A RAGOON flotta arányaiban úgy nézett ki, hogy volt 800 Goon-os Rifter és 200 Redes normál hajókban a 300-as BoB flotta ellen, de a szerver annyira nem bírta a terhelést, hogy a csata nagy részét nem is lehetett látni.


Band of Developers
Fontos megjegyezni, hogy BoB akkoriban nem örvendett nagy szeretetnek.
Azok akik nem ismerték korábbról a tagjait, gyakran a játék hibáit kihasználó csalóknak, “exploitereknek” nevezte őket, de a tény, hogy az egyik tagjuk egy Developer volt és generált magának néhány T2 BPO-t csak tovább süllyesztette ezt.
A tagok többsége mit sem sejtett erről a dologról és a CCP bannolta TWD-t, aki állását is elvesztette, de ez a negatív hullám pont kapóra jött, hogy ez első “MAX – For Maximum Damage”, északi hadjárat sértettjeit (D2, MM, RAWR) és a déli szövetségek nagy részét BoB-nak ugrassza Mittani, a Goon CEO.

BoB nagyon erős volt, minden próbálkozást keményen megtorolt még úgy is, hogy a saját területén élő “privát zsoldosai”, a Mercenary Coalition is ellenük fordult (“a Goon többet fizetett nekik”) és bár a többirányú támadások miatt területe folyamatosan csökkent, így 2007 március-május Omist, majd Feythabolis a Goon kezébe került.

Ez-idő tájt a HUNWING és a WOT-ból sorra átlépő “régi HUN Corp. mag” úgy volt vele, hogy Tholarim nélkül nem ugyan az a DICE és inkább újra nekirugaszkodik a cégnek, de ezúttal megfogadták, hogy soha többet nem fognak szavazni.

Adamus: “Az ötlet az volt, hogy a CEO szava szent, ha Ő nincs, akkor Vice-CEO, ami nem lehettem. Ez a széthullás körülményeit tekintve mindenkinek tetszett, akinek nem az maradt WOT-ban vagy átlépett a TASE-ba. Az utóbbiba főleg azok akik várták, de a kapkodásban nem hívtuk vissza a cégbe, vagy szélsőséges nézeteik miatt amúgy sem voltak közénk illőek és/vagy nem is akartak volna jönni.”