III. IMP, az új remény

Amikor már kétséget kizáróan látszott, hogy a Fountain Alliance nem fogja megállítani a Band of Brothers-t és kezdett előállni az a helyzet, hogy az ellenség több tiszteletet érdemelt, mint egyes szövetségesek, akkor FA-tól egy IMP (Imperium) nevű szövetség ütötte ki FA előző szövetségesét a nyeregből, nevezetesen NORAD-ot. A HUN akkor volt a csúcson. IMP pedig erősnek tűnt. Olyannyira erősnek tűnt, hogy FA elfogadta IMP-et új szövetségesének (más választása nemigen volt).

A BoB-bal javuló viszony vége az lett, hogy nem lett elfogadva az a lehetőség, hogy míg FA végleg “kimúlikPeriod Basis-be vonúlhat a HUN egy BoB barát cégként. Bár utólag visszagondolva lehet, hogy jobb választás lett volna már akkor beszállni a bandwagon-ba, úgy döntött a HUN, hogy FA-ban már nemigen van miért küzdeni, értékeiket kimentve IMP-be mentek, hogy ott vegyék fel a harcot a BoB ellen. A döntés kizárólag érzelmi illetve erkölcsi alapon történt, de hát akkoriban ez volt az alap mozgatórugója az alliancek születésének.

IMP teljesen más hely volt, mint FA több szempontból is. Először kerültünk szar helyre.

Igaz, hogy NPC állomások voltak, mint Fountainben, de Outer Ring még Period Basishez képest is sokkal rosszabb régió volt. Bár, a szövetség vezetése teljesen más volt, az addigi “totyi-motyi megbeszéljük a tanácsban” hozzáállás helyett egy erősen strukturált szövetségbe találta magát a HUN, ahol az történt, amit Xirtam – THE DARKLORD – mondott.

A NRLI (not red leave it) helyett NBSI (not blue shoot it /not bule – goo) rendszer volt, ami hatalmas változás volt az előző tapasztalatokhoz képest. IMP-ben a hatalmas szabadság és az állandó fenyegetés enyhülése klikkesedéshez vezetett, volt aki komplexeket pucolt, miközben mások farkasszemet néztek az ellenséggel.
Kevés olyan corp volt, amelyikkel az érkezés utáni pár hét békében össze lehetett volna ismerkedni annyira, hogy közös opokra lehessen menni velük, a HUN-nak pedig mindig is ez volt az erőssége, kis létszámmal, jól szervezetten lecsapni. Azonban ismét védekezésre formát kellett felvenni, de a HUN másra számított. Xirt egy személyes tragédia következtében nem tudott jelen lenni pár hétig, ez alatt Acks vezetése és Aneu bénázása következtében megesett az is, hogy IMP-en belül -10-re állítottak alliance tagot. Mire Xirt visszatért, kicsit szétzilálódott a szövetség.

20050816

Hiába próbáltuk megállítani a BoB-os POS fuvart, nem sikerült. Jó időben értesítve lettünk arról, hogy BoB gang érkezik, sejtettük, hogy ez nem csak egy sima roaming gang lesz.
Balázs Simon nem tudott olyan tekintélyt kiharcolni, hogy hívó szavára jöjjenek az emberek, túl kevesen voltunk. Mi, HUN-osok már tuduk, hogy ha freighter érkezik egy olyan kulcsrendszerbe, ahol NPC állomás van, akkor mi lesz a következő lépés.

Persze, jó érzés, mikor az embert dícsérik és hősnek tartják és ellenségei is elismerik, de ha ennek az az ára, hogy ugyanannyi időt töltesz EVE előtt harci készültségben, mint munkával és e mellett gyakorlatilag 0 szabadidőd van, mert a saját corptársaid is megszólnak (ahogy te is megszólnál másokat ezért), az picit magas ár, amennyiben ez hónapokon keresztül megy. Ezt nem akarta a HUN.

Fény gyúlt azonban az éjszakában.
Xirtam azt mondta, hogy Outer Ring szar hely, Delve sokkal jobb, menjünk oda, ostromoljuk őket és ha sikerrel járunk, az nagyon jó lesz.
Az ötlet mindenkinek tetszett, így hát a flotta levonúlt, mármint a HUN Corp.

Emlékeim szerint két pilótát láttam friendlyből és a BoB HQ-jától 4 (5?) ugrásra campeltünk nap mint nap és vártuk az erősítést. És vártuk és vártuk. Aztán vártunk még egy kicsit. Aztán BoBék megunták a várakozást és jöttek. Nem túl sokan, csak pont elegen.

Delve kemping (jobb klikk, mentés másként)