II. FA, az egyetlen

Hát hol is kezdjem. A HUN az Fountain Alliance-ban tölötte a legtöbb időt, így itt történt a legtöbb esemény is amiről említést teszünk. FA mondókája nagyon hosszú így akkor vágjunk is bele:

I. A Csatlakozás.
Apply bejelenti, hogy lehet, lehetőség fog rá nyílni hogy, csatlakozzanak az akkori egyik legnagyobb szövetséghez a Fountain Alliance-hez (FA). Az ok ahogy mondta egyszerű: Kell a változatosság :) ! Már korábban mikor C4-CA betört Period Basisbe és a HUN Corp. felvette a harcot ellenük, saját érdekeik mellet a háttérben az FA érdekeit is védték ezzel. Ha a Corp-ot felveszik FA-ba sokat, nyerhetnek az ügyön:
- Mivel Memberek, így szabad bejárás Fountain területre
- Fúrási jog.
- Npc-és és Agent lehetőség.
- A HUN kibővítheti ismeretségeit a játékban, mivel egy Szövetség tagja lesz.
- Ha esetleg háborúba keveredne, akkor nem egyedül van hanem, egy szövetség va nah áta mögött.
Persze a csatlakozásnak lennének hátrányai is:
- Ha a szövetséget háború fenyegeti, kötelessége a HUN Corpnak megvédenie a területet és az FA érdekeit.
- Ilyenkor lehetőség szerint ki kell állítani egy meghatározott haderőt.

FA Fleet

A HUN Corp. 2004. 08. 02.-án csatlakozott a Fountain Alliance-hez
(próba időre)

Egyikei voltak a Period Basisben aktívan működő, régi Corpkonak és ott tartózkodásuk alatt, tetteikkel egyértelmű felvételt nyertek. TornSoul – FA akkori vezetője – is csak ennyit mondott: “HUN’s best quality : Loyal as hell”

Ezzel a HUN-nak új lehetőségei és természetesen kötelezettségei lettek. Innentől kezdve a HUN cselekedetei az FA cselekedetei is. Háborút csak FA egyeztetésével lehet kezdeményezni.

II. A Fountain Alliance Belső Felépitése.
A Fountain Alliance-ban (FA) a vezetésnek két szintje létezett:
Az első az FA Council ami, a teljes jogú cégek direktoraiból állt.
A második szint az FA High Command ami, 5 szabadon választott corp-ból állt, akiket 3 havonta választottak meg.
A Council kéthetente ülésezik, itt tárgyalnak meg mindent, aztán szavazásra bocsátják azokat. A High Commandnak az a lényege, hogy a gyors reagálású ügyekben ne kelljen mindig a Council kéthetente megtartott ülésére várni. Az ülésekre mindig kellet küldeni egy képviselőt, aki a corp nevében járt el.

II/a Riadók.
A Cora-ban (a mag, FA fő rendszerek) háromféle kóddal lehetett találkozni:
CODE YELLOW (Sárga Riadó/Kód)
A Szövetségnek nincs tudomása, hogy a területen ellenséges flotta tartózkodna vagy tartana oda. Lehet agentezni, npc-ni, fúrni, végül is azt csinálhatsz amihez, kedved van, bár Empire-be itt is vigyázni kell, ha a corpnak empire-warja van.
CODE ORANGE (Narancs Riadó/Kód)
Nincs közvetlen veszély, de az ellenség fontolgat valamit. Nem lehet tudni, hogy elindultak-e már ide, vagy még nem, de lehet, hogy fognak, esetleg nagy számban logoltak le FA területén belül, hogy egyszerre fellogolva lekaszálják a FA-sokat.
CODE RED (Vörös Riadó/Kód)
Komoly veszély fenyeget core területén, minden magányos hajó életveszélyben. Esetleg még nincs ott az ellenség, de mindenképpen, készülni kell. Ebben az esetben agentezni, fúrni, npc-ni életveszélyes volt és tilos. FA flotta gyülekezett, mindenki aki élt és mozgott mennie kellet védeni a területet.

10_fleet-on-move

III. A HUN Corp. FA-ban
2004. 08. 16-án A HUN Corp. a Fountain Alliance Trial Member corpja CODE RED ellenére – diplomatája közbenjárásával – kimenőt kap 5 órára Fountain területről.
A feladat egyszerű: 5-6QW7 Refinery állomást elfoglalni mélyen CA területen. Az indulás kissé nehéz volt mivel épp bányászat közben kapták meg az engedélyt. Így még félóráig késlekedtek a tényleges indulástól. A célterület ellenséges mélyűr 22 ugrásra a biztonságot nyújtó Fa határtól tudták, egyedül lesznek, magukra utalva. Így nem csoda, hogy pattanásig feszült a hangulat a pilóták között – kevés az esély, arra hogy ilyen messziről valaki podban hazatérjen épségben.

Az első meeting point felé közeledtek (Y-2ANO). Elérve a célterületet 25 hajóval bővült ki a flotta. Közeledtek a második meeting point felé (NOL-M9). Mikor odaértek viszonylag biztonságos állást felérve várták az utasításokat. Felkérték a HUN-t hogy, segítsen elfoglalni a rendszerben található állomást. Ezt szervezetten megkezdték. Ekkor még csak 5-6 ellenség tartózkodott az rendszerben akik persze nem mertek a flották közelébe menni. Közben lelőtték az állomás pajzsát és elfoglalták. Aztán jött az állítólag jogos tulaj és újra lelövette az ekkor még csak 1-2%-on lévő pajzsot (azt hitte elsőre, hogy nem adják vissza). Ekkor kezdődött a hosszas pajzstöltögetés. Mivel a pilóták harcra fitteltek, így elég lassan ment a dolog. A Support tevékenység közben egy fregatt ólálkodott a közelükben. Két MWD-vel volt felszerelve (akkor még lehetett ilyet), és a túlélő fittel nem sok esély volt hogy elkapják. Hamarosan megjelent egy Armageddon Battleship típusú hajó aki egyből kilőtte az csapat egyik fiatalabb tagját és ráugrott a fregattra. Akkor nagyon elégedett lehetett, de a HUN-ok bosszúja kegyetlen volt, és olyan hirtelen történt az egész, hogy mire felfogta, hogy eddig tartott az a szép hajó már késő volt bármihez is. Ugyanis a HUN-nak épp ott tartózkodott egy álcázott fregattja. Irányba álltak és várták az ugró parancsot.

Vérprofik módjára csináltak mindent: Egyszerre ugrottak rá az Armageddonra, annak meg köpni, nyelni sem volt ideje. Három irányból kapta a webet és a scrambelt, rakétákat, lézereket, töltényeket, és plazma gömböket. A lényeg, hogy nem tartott 10 másodpercig sem, míg történelem lett az Armageddonból. A podja ugyan elmenekült de ezt csak a szerencséjének köszönheti. A HUN így példátlan hírnévre tett szert, ugyanis az álcázott fregatt – a Covert Ops – technológiát elsőként használták ilyen célra.
Ez a technológia egy új találmány volt, melynek segítségével gyors fregattal lehetett mozogni láthatatlanul, akár a warp hajtómű használata közben is.

2004.10.27. A HUN Corp. immár Teljes Jogú Tagja a Fountain Alliance-nek

Annak idején Delve, Period Basis és Querious is FA-hoz tartozott, de ott CFS (Coaliton of Free Stars éldegélt szabadon, míg az állomások FA kezében voltak. Akkoriban FA gyakorlatilag “nyerésre állt” a játékban, a régió kivételes stabilitásnak örvendett, mert SA jó viszonyt ápolt mind FA-val, mind CFS-el. Az egész dél-délnyugati régió egyetértésben és békében erősödött. SA (Stain Alliance) feltartotta a CA (Curse Alliance) erőit, de cserébe nem kapott valami sok támogatást a többi szövetségtől.

A gyenge láncszem mégis CFS volt. A Coalition Free Stars policyja az volt, hogy minden neutral bemehet a területükre, hogy ott megerősödjön. A HUN Corp. is CFS területen kezdte felzárkózását a nagyokhoz. A nagy fluktuáció azonban oda vezetett, hogy két fajta csoport kezdett el nagyon szaporodni CFS területen, miközben CFS hadereje stagnált. Az egyik fele semmit se volt hajlandó tenni a terület védelméért, a másik pedig önállósodási törekvéseivel hozakodott elő időről-időre (mint pl a DSMA). Mikor ez a két fajta mentalitás vált uralkodóvá, CA megtette a megfelelő lépéseket, hogy elindítsa azt a folyamatot, ami napjainkat ma is meghatározza.
Egy átfogó támadás keretében ostrom alá vették Period Basist. Azok, akik egy szalmaszálat se tettek keresztbe, elkezdtek sírni, hogy így nem lehet lenni. Azok, akik CFS-hez voltak lojálisak, bukták a hajókat. Akiknek önállósodási törekvéseik voltak, azokat CA megvette ígéretekkel (DSMA állt át CA oldalára először). Ekkor FA szintén ostrom alatt volt, bár nem kellett volna, hogy ez minden erejét lekösse, az ellustult és magabiztos pilóták azonban nem voltak hajlandóak x jumpot megtenni. CA mégis haza kényszerült vonulni a területüket ért SA/Xetic támadások miatt, de már megtörtént a gond. FA kitiltotta DSMA-at a területükről, mivel elfoglalták TPAR-G finomító állomását a CA propagandára felbuzdulva.

Mivel FA vezetése nem talált megoldást a lázadásra, saját haderő szervezése helyett inkább SA-t kérte fel, hogy ugorjon már át a szomszédba egy kicsit rendet rakni, FA pedig delegált egy pár hajós flottát. Egy hétre TPAR-G SA kezén független űr lett, amíg DSMA kivonul. CA vissza nézett később, de nem volt már akkora fenyegetés.

A történet vége a szokásos lett: az állomásból kidokkolt egy BIG-es (FA corp) és visszavette az állomást, aminek a pajzsát mások lőtték le. Hasonló formában hasonló történetek estek meg, a BIG pedig hajthatatlan volt, nem akarta az aranytojó tojást tojó tyúkot kiengedni a kezéből. Ennek a következő lett a vége: A függetlenedni akarók és az egyre elégedetlenebb CFS/STAR Alliance átalakult egy UFS nevezetű szövetséggé (Union of Free Stars) és elfoglalta az FA fennhatóság alatt álló állomásokat. FA ezt nem hagyta annyiban, 48 órát adott az UFS-nek, aki szerényen azt hitte magáról, hogy elég erősek FA-val felvenni a harcot.
FA 48 óra után, akkoriban a HUN által látott akkoriban a legnagyobb flottát állította elő percek alatt és lemorzsolta a kezdetben nagyobb ellenállást, majd pár hét alatt felőrölte UFS erőit.
Ebben sok segítséget nyújtott a QDF (Querious Defense Force), ami állandó jelenlétével megakadályozta, hogy a kisebb csapatok flottává álljanak össze. A háború végén QDF, cserébe a supportért, megkapta Querious régiót és átalakult FIX-é.
A maradék CFS területet FA annektálta.

20050108

A probléma az volt, hogy időközben az FA (elsősorban BIG) policy miatt jópáran elfordultak a vezetéstől, több erős PVP corp kilépett, nem egy FA ellen fordult. FA így nem volt elég erős ahhoz, hogy megtartsa a frissen szerzett területeket, a BIG viszont nem volt hajlandó kompromisszumokra. FA megalapította a hozzá lojális, a volt CFS területén élő félig független corpokból a PDF-et (Period Basis Defense Force), de ez az új leányvállalat természetesen állomást nem kapott, így vonzerő nélkül elég gyér volt a létszám.
Bejött a játékba az Ingame Alliance lehetőség, de Stain Alliance elvesztte a vezető cégét (MASS), így Stain új néven, új vezetéssel alakúlt át Stain Empire-é. Pár SE tag kitalálta, hogy nem ismerik el FIX-et és megtámadta FIX-et. Az eredmény csúfos verség volt SE részről, nem is tartott a háború túl sokáig.

FA-t minden héten inváziók érték CA felbomlása után. Elösszőr az egyik CA cég által alapított Imperium Alliance Outer Ring -be költözését akrta megakadályozni, de az időzóna eltérés miatt nem sikerült. Az addig CA-t támadó gankolókat kedvelők és a velük leNAPpolt cégek minden héten benéztek Fountainbe és flotta csatázni próbáltak. Az ATUK/Shinra fenyegetés miatt IMP is leNAPpolt FA-val, hogy közös erővel verjék vissza ezeket a támadásokat.
Mivel SE-nek pár pilótája is bemerészkedett FA fő rendszereibe, FA vezetése ezt magára vette és az amúgyis gyenge védelmet felbomlasztotta és hadat üzent Stain Empire-nek.
A hadüzenet ellen a HUN Corp. NEM-el szavazott, mégis a HUN semmisítette meg az első Stain Empire Battleship-et és szerezte a legtöbb killmailt, így véglegesen átvéve a vezetést az FA statisztikán.

Időközben az addig PA-val (Phoenix Alliance) foglalatoskodó BoB úgy gondolta, hogy délen jobb a hardver és saját területet szeretnének. Rommá verték a Period Basist védeni próbálókat és Delve lett a hadszíntér hosszú időre. Aztán mikor FA felhagyott NOL-M9 támadásával, BoB úgy gondolta, hogy előbb a kis halat, aztán a nagyot, így először nekiesett FIX-nek.

FIX jól állta a sarat. Közben SE újra megtámadta FIX-et. FA persze nem segített a FIXnek még úgy sem, hogy Delveben haulereket gankoljon. A történet vége az lett, hogy BoB leNAPpolt (Non Aggression Pact) FIX-el, FIX megzúzta SE-t, BoB nekiment FA-nak. Azóta BoB-FIX jó viszonyt ápolnak, kölcsönösen tisztelik egymást. A régió stabil is volt.

A HUN Corp helyzete a BoB megszállás ideje alatt

2005 Július 4, EVE idő szerint este 22:55: A Band of Brothers 3 katonai cégből álló szövetség megkezte masszív invázióját Fountain Alliance-en. Hogy véglegesen pontot rakjanak szándékaik végére, kirakták a hadi POS-uk ahol flottájukat könnyedén össze tudták szervezni, védve külső támadások elől.

Ettől a naptol kezdve FA napjai véglegesen meglettek számolva. Azok a tagok, akik nem bírták az ellenség állandó jelenlétét, könnyen feladták “otthonuk” védelmét és kivonultak a területről, s kiléptek a cégjeikből, vagy szövetségükből, magukrahagyván azokat a cégeket akik a végsőkig harcoltak.

HUN is loyal as hell” – idézethez tartva magát a HUN Corp. volt FA utolsó erős katonai csoportja, melynek védelmét, taktikáit és harckedvét a BOB sosem tudta megtörni. A külön nyelven működő, önmagukat kívűlről elzárt cégben a kémkedés problémája sosem jelentkezett. Fountain régió “mag” rendszerét YZ-LQL -t két FA pilóta vezette, közüllük az egyik a HUN FC, Balazs Simon volt.
Balázs hónapokon kersztűl vezette az FA flottát és ezzel párhuzamosan a HUN csapatnak is továbbította a parancsokat saját nyelvükön.
Végűl az egész mag védelme a 18 aktív tagból álló HUN-ból és az arra járkáló 3-4 más FA cégek random embereiből állt, így elérve a 20-25 főt.

A-1CON – HUN HQ
A HUN Corp. sikerinek másrészt viszont a lakhelyüknek adottságai biztosították. A-1CON, bár zsákutca rendszer a mag-ban, de mégis számos rendszer terűl el mögötte ahol az ellenséges támadásoktól védve lehetett pótolni a veszteségeket.
Az arra járó ellenséges pilóták és a helyzetet kihasználó kalózok gyakran megpróbáltak bejutni ebbe a rendszerbe és komolyabb kárt okozni, de gyorsan lelettek erről szoktatva, ugyanis a “HUN flotta” percek alatt harcképesen ott állt, hogy megtoroljon minden nemű támadási kísérletet.

HUN Védelmi Taktikák:
Annak idején az ellenség már letett a nagy számú flották felvezetésével. A HUN nem volt képes kiállítani ellenük elegendő pilótát, ők pedig nem tudtak minket kizavarni a területről, de mindenkinek jobban tetszettek a kisebb összecsapások.
Az Űber-ElfogóSkorpióJohn Preston
A Red Moon Rising elött a Sensor Boosterek nem penalizálták egymást. Így, ha valaki felrakott hat Sensor boostert egy Skorpióra és még öttel rásegített egy Black Bird-el, akkor a Skorpió tizedmásodpercek alatt befogott egy elugró Interceptor-t. Amikor az ellenség aktivitás alább hagyott, ezzel a taktikával pilóták tömegét darálta be John.

A Thorax-GangGyudron, Tusko Hopkins
Túlerővel és esélytelen harci próbával a flotta parancsnokok sose próbálkoztak, de a HUN hírnevét a 8-15 fős Cruiser osztályú csapata szerezte.
Annak idején a Gallente fejlesztésű Thorax típusú hajó drón kapacitása és a vezérelhető drónok száma 8 Heavy Drone kezelését tette lehetővé. Az ellenség pedig általában nagy, nehezen mozgó, nagy ágyúkkal felszerelt csatahajókkal mozgott. A HUN ezt kihasználva, a fórumon olvasott empire kalózok taktikáját tovább fejlesztve össze rakott egy cruiser csapatot, amely hosszú ideig nagy problémát okozott a BOB erőinek.
Az első összecsapás sikere meghatározta a következő hetek eseményeit ahol szintén pozitív benyomást tett a csapat az EVE Online közösségére.
A HUN-t az egész univerzumba ismerték, a BOB ismerté tette. (Nem is csoda, hiszen a HUN kilőtt 5 BS-t, 2 HAC-ot és vesztett egy fregattot 20 perc leforgása alatt, krúzerekkel.)

LEEROOOOYY!!!Leroy-WOW+SCC
Amikor a HUN-on bellűl betelt a pohár az FA tétlenségével, a szavazások végén, egy összefogott akció keretében az egész társaság felvonúltatta az összes csatahjóját, amiket mindenki kis – fregattokra tervezett – fegyverekkel szerelt fel. A banda fogta magátt és beugrott a BOB flotta közepébe “Leeroooy”-t kiabálva a helyi csatornán.
Természetesen mindenki odaveszett, de így legalább nem kellett ezeknek a hajóknak az elszállításáról gondoskodni, mert így ISK lett belőllük.

Az utolsó hét

Az előzmények és az indokok érthetők voltak: A HUN szeretett volna más kikapcsolódást és egy olyan társaság tagja lenni, ahol nem egyedűl tartják a hátuk, ha egy másik szövetség előkapja az ostorát.

A bejelentés elötti hetek igen zűrösek voltak. A cégben sokan megkezték már a hajóik és felszereléseik Empire-be menekítését, hogy ott új erőre kapva újrakezdhessenek sok dolgot ami kimaradt az utóbbi 9 hónapban: a felelősségmentes szórakozást.
A menekítési folyamatok szépen folytak csendben, amikor a szomszédos szövetség egyik vezetője felkereste a HUN-t, hogy nem-e akarnak-e belépni, mert ez a szövetség nagyon jó az amerikai időzónába, de több európai időzónás céget is szeretnének felvenni.

A HUN megfontolás tárgyává tette a meghívás ajánlatát, és további kapcsolatokat kezdeményezett a szövetség vezetőivel.
Másnap hírtelen felvette a kapcsolatot a BOB is a HUN-al, ajánlatot téve egy esetleges fegyverszünetre és engedélyt a Fountain régióban való maradásra, ha hivatalosan is bejelenti, hogy kilépnek.
Mivel FA-val gyakran előfordúlt, hogy a belőlle kilépő cégek ellene fordúltak, a HUN-nak esze ágába se volt a régióba maradni és a barátait lőni – mégha azok csekéj számban is mutatkoztak csak.

2005.07.18. A HUN Corp. hivatalosan bejelenti kilépését a Fountain Alliance-ból
Habár a bejelentésben meglett fogalmazva, hogy a HUN otthonának tekinti A-1CON-t, és maradni fognak, pár nap múlva az egész cég, teljes haderejével folytatta a BOB elleni hadakozást az Imperium Alliance zászlaja alatt.

2005.09.25.12.33.41