I. Magányos farkasként

A HUN Corp.-ot (Továbbiakban HUN) Szerzs alapította 2003. 09. 23. 20:06 gmt szerint. Szerzs Patikus egyik altja. Először a még csak az Empire területeken mozgó HUN kis corp. volt kis létszámmal, ám annál nagyobb lelkesedéssel.

Empire-ből első út Period Basis-be vezetett ekkor még a HUN szövetség nélküli ‘magányos farkas’ volt. Kevés információ maradt fenn ebből a korszakból, mondhatni a HUN őskora volt. Nagy corpfúrások, npc-ések jellemzik ezt a korszakot egy kis pvp-vel is fűszerezve. A corpot többször is érte itt ‘Nem Realizált Nyereség’ ahogy azt olvashatjuk Balázs Hajónapló c. topicjába. Pár tagnak már Battleshipje is volt ami akkoriban azért nagy szó volt. C4-el való határvillongások és persze kapukempek voltak pvp részről. Itt érdemes megemlíteni még a C4 elleni harcokat.

Amitől többen is tartottak megtörtént: Egymásnak ugrott Period Basis lakói és a C4. Ez már történelem. Minden úgy kezdődött, hogy a C4 benyomult TCAG-ba. Itt alacsony volt még a harci tevékenység csak elvétve veszett oda pár hajó. TPAR-ban gyülekezett a HUN Corp. és a helybéliek, ide a C4 már nem mert beugrani.

A flotta hatalmas volt, több mint 40 hajó köztük Tuskó, Vvikk és Jozif. Az idő előrehaladtával felderítők jelentették hogy a C4 visszavonult. Ekkor kezdett a helyzet kicsit izgalmasabbá válni ugyanis a flotta ’ellen támadásba’ kezdett. Sokan azt hitték hogy ennek nem lesz jó vége, a C4 nagyon erős, nem éri meg a kockázatot. Mire a flotta odaért a C4 területre, mérete elérte a 60 hajót. A hatalmas flotta ellenállás nélkül eljutott az első C4-es állomásig, ahol már mindenkit fűtött a harci szellem.

Megkezdődött az állomás ostroma, ami mindenféle különösebb ellenállás nélkül ment. Csak néhány kósza hajó próbált kijutni, de sikertelenül. Később, már látható volt hogy, ez nem csak egy egyszerű ellentámadás. Lassan szivárogni kezdtek a hírek hogy, a C4 északi határvidékén is harcok dúlnak. Stain Alliance megmaradt flottája küzdött a területekért. Közben az állomás pajzsa is leomlott a roppant tűzerő végett. Az állomást elfoglalták. Ugyanígy járt aznap a többi C4 állomás is. Sorozatosan bukták az állomásokat. 3 óra alatt a C4 minden állomása elesett.

A HUN hamarosan csatlakozott az akkoriban az egyik legerősebb Szövetséghez a Fountain Alliance (FA)-hoz. Egyre több magyar fedezte fel az EVE univerzum nyújtotta szórakozási lehetőségeket, így a HUN is egyre nagyobb, egyre erősebb, jelentősebb Corp lett.
Az ‘áttekintést’ korszakokra osztjuk, a Második Rész a ‘FA, az Egyetlen’ HUN Corp. Fountain Alliance-ben elfoglalt szerepéről, kalandjairól, és dolgairól szól.

Erről a korszakról ennyit tudunk főbb vonalakban.

Írta: Kalmi